Oeuvre Paul van Vliet op online platformen

Het omvangrijke oeuvre van cabaretier Paul van Vliet is toegevoegd aan de online audio streamingsdiensten Spotify, Itunes en Deezer. De one man shows, liedjes en komische types, die Van Vliet speelde tussen 1971 en 2004, zijn nu voor iedereen overal te beluisteren.  

Veel van de komische types – zoals Bram van de Commune, Majoor Kees en Baron Taets van Aevezaethe – zijn nationaal erfgoed geworden. Onlangs werd een aantal bekende uitspraken (o.a. ‘Dat zijn leuke dingen voor de mensen’, ‘Vragen? Geen vragen!’) van Van Vliet en zijn types nog opgenomen in de nieuwe editie van de Dikke Van Dale.

De cabaretier zette in mei 2018 officieel een punt achter zijn 60-jarige carrière. Hij treedt nog wel op, maar alleen bij speciale gelegenheden en op uitnodiging. Eind 2019 speelt hij op uitnodiging van Noordpool Orkest een reeks concerten door het land. Dit programma is een mix van zijn mooiste liedjes en verhalen uit zijn boek Brieven aan God en andere mensen, dat in oktober 2018 verscheen. Ook is hij nog actief als ambassadeur van UNICEF.

Luister hier naar Paul van Vliet op Spotify.

Geef een reactie